DSC00645

Festen uden ende...

Lidtafdetoglidtafdet er en gave til min Mutti. Det er payback time - for alt det hjemmebagte franskbrød, jordbærmarmelade, femminutterskage, rødbeder, og hvad der nu ellers altid er kommet fra hånden i min Muttis køkken, hvor jeg har stået på en stol og været med. Og kigget på fuglene, som blev fodret udenfor vinduet. Og løbet med skræller ud i hønsegården og byttet dem ud med æg - salmonellafobien havde ikke taget glæden fra at stå med en gaffel og piske og piske, til æggesnapsen i koppen var fluffy og skøn.

Denne pisken og pisken i sukker og æg har sikkert været grunden til, at jeg senere blev uofficiel husmester til at bage Bedstemors chokoladekage. Men så kom jeg ikke så meget længere, min gastronomiske udviklingshistorie var som frosset fast i barnestadiet i mange år, indtil jeg en dag så lyset i en pastinak og blev vækket til en råvarefest, som aldrig får ende.

Det er her, pay back til min Mutti kommer ind, for festen begyndte hjemme på Gartnervænget, og fortsætter nu i min egen fortolkning og fantasi, som jeg elsker at dele med min Mutti. Bloggen er blevet til og vil blive det igen og igen, når noget fanger mine sanser, som min Mutti også bare må ha´ del i.

Lidtafdetoglidtafdet..... er navnet, fordi vi altid har grinet af Bedstemor for hendes lidtafdetoglidtafdet-stil i køkkenet, for hendes ubegrænsede fantasi og normløse adfærd overfor, hvad man kan putte i æbleskivedej, eller hvad man kan anvende en rest bernaicesauce til. Jeg slikker ikke af brødkniven, men hendes lidtafdetoglidtafdet-gen fornægtes ikke i mit køkken. Dette synes at springe en generation over, så for at pay back´en til Mutti kan blive til et møde mellem to mennesker, mellem to måder at lege med sagerne på, har jeg givet det form som en blog for dog at give Mutti noget på skrift!

Lidtafdetoglidtafdet er et stykke håndarbejde på vej. Det er og bliver en side for Mutti og mig at mødes og snakke køkkensnak. Og som bekendt har jeg noget med køkkener, så jeg vil elske at tjekke ind her og få "en hold snak" om dagens opfindelse eller bede om en fejlfinding i det seneste fromageprojekt.

Jeg ønsker stort til lykke med fødselsdagen, ønsker masser af appetit, lover ikke minutiøse opskrifter men lægger mig i selen for, at der her og der vil være tilfælde af mere eller mindre præcise mængdeangivelser. Hvor dette ikke rækker, eller der opstår akut krise, benyt da Muttis Hotline - som hidtil.

Send mig lidtafdetoglidtafdet i minmailbox, når der er nye opskrifter

7 Comments

  1. Mutti den 19. november 2009 kl. 10:11 pm

    Glæder mig Dorte til jeg skal afprøve noget fra brunchmenuen og evt. noget til en forret til den 11.dec. Vi ses snart i København.

  2. Morten den 29. januar 2019 kl. 2:31 pm

    Et ønske: et bud på brunkål. Med kalkun i stedet for svin f Eks.

  3. Jørgen Jensen den 18. februar 2019 kl. 10:59 am

    Kære Dorte, tusinder tak for skøn og velsmagende mad her i weekenden, det var også en god inspiration til en ny tilgang til kosten for mig. Glæder mig til at følge dig her og få ideer til min kostforandring, af hjertet tak.

  4. Hanne Linde den 17. november 2019 kl. 8:48 pm

    Tak for skøn mad i weekenden!

    • Dorte den 17. november 2019 kl. 9:19 pm

      Selv tak Hanne 🙂

  5. Peter Gregersen den 26. juli 2022 kl. 8:16 pm

    Hold da fest, hvor har du lavet skøn øko vegetar mad på Louns. Af hjertet tak 😁 Peter

    • dorte den 30. juli 2022 kl. 2:23 pm

      Kære Peter. Det var skønt at dele begejstring og korinanderglæde sammen 🙂

Efterlad en kommentar